قالبسازی قالب یونولیت یا پلاستوفوم با استفاده از آلومینیوم دو جداره می باشد. که برای این منظور باید به آلیاژ آلومینیوم بسیار دقت کرد. همچنین به نوع قرار گرفتن سمبه هاو ماتریس نیز باید دقت داشت تا یونولیت به راحتی از قالب پلاستوفوم خارج شود. همچنین بسیار مهم است که بخار پخش کن ها چگونه قرار گرفته اند.

در هر یک از موارد ذکر شده که سهل انگاری رخ دهد می تواند باعث شود تا تمام مراحل ریخته گری و قالب سازی از نو آغاز شود. این مراحل می تواند بسیار هزینه داشته باشد. بنابراین بهترین کار این است که در تولید بسیار دقت عمل داشت. در زمانی که یونولیت در قالب تزریق می شود باید فضایی حدود 6 میلی متر بین سمبه و ماتریس خالی باشد. در صورتی که آلومینیوم کار شده در قالب دو جداره باشد کار را آسان تر می کند و می تواند از تغییر دمای سریع جلوگیری کند.

چرایی تولید یونولیت

یونولیت ها در دنیای امروزه به راحتی جای خود را باز کرده اند. این محصول که از حدود جنگ جهانی دوم کار حود را شروع کرده است روز به روز پیشرفته تر و کارایی بیشتری پیدا می کند.

در اولین استفاده از یونولیت آلمان های نازی به عنوان کمربند شنا برای عبور از رودخانه از آن بهره گرفتند.

همچنین در زمان های گذشته از یونولیت ها برای تهیه یخدان ها و در سردخانه ها کاربرد داشته اند. امرزه این کارایی بیش از پیش شده است.

یونولیت ها انواع مختلفی دارند که هر کدام نیز کاربرد متفاوتی دارد و می تواند برای اکثر مردم مفید واقع شود.

هر چند در زندگی همه ماها نقشی اساسی ایفا کرده است.

نحوه تولید یونولیت

برای اینکه یونولیت تهیه شود باید یکسری مراحل را در پتروشیمی بگذراند. اولیت مرحله این است که پلی استایرن یک بار پخته شود. بعد از آن در برابر حرارت ناشی از بخار آب قرار می گیرد که در این روش حجم پلی استایرن تا 40 برابر اندازه اولیه افزایش پیدا می کند.

این افزایش حجم به دلیل خروج گاز پنتان است که در سلول های پلی استایرن وجود دارد. بعد از خروج این گاز، هوا جای آن را پر می کند به این صورت که حجم یونولیت را 95 در صد هوا و تنها 5 در صد پلاستیک پر می کند.

به همین دلیل وزن یونولیت نسبت به حجمی که دارد بسیار کم است.

یونولیت ها را معمولا بر حسب دانسیته یا چگالی دسته بندی می کنند. دانسیته به معنی جرم یک ماده بر حجم آن ماده می باشد. هرچه چگالی یونولیت بالاتر می رود مرغوبیت آن نیز بیشتر می شود. بنابراین قیمت یونولیت با افزایش چگالی و جرم بالا تر می رود.

یونولیت امروزه کاربرد های فراوانی دارد و توانسته زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار دهد.

در ادامه کاربرد های یونولیت را نیز بیان خواهیم کرد.

برش یونولیت

در صورتی که سفارش یونولیت زیاد باشد از قالب ریخته گری استفاده می کنند. اما در صورتی که تعداد این سفارشات کم باشد برش یونولیت را با دستگاه سی ان سی CNC انجام می دهند.

برای برش با دستگاه ابتدا نقشه و طرح یونولیت در یک محور دو بعدی ایکس و ایگرگ کشیده می شود و بعد از ان در فضای سه بعدی ترسیم میگردد. این نقشه برش با یک برنامه نویسی تحت کد جی به دستگاه سی ان سی داده می شود . برش طبق نقشه انجام می شود.

همچنین در اکثر مواقع برش با سیم داغ نیز انجام می شود. برای اینکه بتوان در کارهای کوچک تر از یونولیت استفاده کرد مثلا برای ساخت کار دستی یا ماکت سازی، برای برش و شکل دهی می توان از ابزاری مانند اره، کاتر و چاقو استفاده کرد. از آنجایی که یونولیت سمباده خوری خوبی دارد می توان بعد از برش سطح آن را صیقل داد.

موارد استفاده از یونولیت

در صنعت ساختمان سازی به عنوان عایق عمل می کند و در سقف، کف و دیوارها کاربرد دارد. می تواند ایمنی ساختمان را در حین زلزله بالا ببرد. همچنین به منظور گرمایش از کف استفاده می شود. وزن نهایی ساختمان را به شدت کاهش می دهد. از هزینه و مصرف مصالح ساختمانی مانند بتن، سیمان و فولاد می کاهد.

صنعت خودروسازی برای ساخت شیشه جلوی ماشین کاربرد دارد.

صنعت هواپیما سازی به عنوان عایق صوتی عمل می کند.

سردخانه ها عایق برودتی و بهترین انتخاب برای این منظور است.

یخچال سازی هم به همین صورت.

صنعت کشاورزی به منظور هوادهی خاک در باغداری و نهال کاری. همچنین بستر خوبی برای کشت هیدروپونیک است.

راه و جاده سازی به منظور جلوگیری از یخ زدگی سطح جاده ها استفاده می شود.

در معماری و طراحی داخلی خانه نقش ایفا می کند، یونولیت های دیوار پوش و سقف کاذب . همچنین به منظور ساخت ماکت هم کاربرد دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا پلاس ...