یونولیت یا پلاستوفوم پر کننده حجم آن دسته از یونولیت هایی می باشند که در صنعت ساختمان سازی و یا پل سازی به منظور پر کردن حجم و کاهش مصرف مواد و مصالح ساختمانی کاربرد دارند. یونولیت هایی که به عنوان پر کننده حجم استفاده می شوند معمولا دارای قطری از 20 تا 90 سانتی متر می باشند و طول این یونولیت ها تا 2 متر هم می رسد.
یونولیت ماده است که از فرآیند های پتروشیمی به دست می آید و ماده اولیه این محصول مونومر استایرن می باشد. با یکبار پخت و قرار گرفتن در مجاورت جرارت ناشی از بخار آب پلی استایرن انبساطی تشکیل می شود. زمانی که پلی استایرن در برابر حرارت ناشی از بخار آب قرار می گیرد، گاز پنتانی که بین سلول های آن وجود داشت خارج شده و حجم این ماده 40 برابر حجم اولیه می شود. به همین دلیل به پلاستوفوم پلی استایرن انبساطی نیز گفته می شود. همچنین در برخی از کشور ها مانند کشورهای آمریکای شمالی نا این متریال استایروفوم می باشد.
ادامه مطلب
یونولیت یا پلاستوفوم حبه قندی یا مکعبی که معمولا برای بسته بندی استفاده می شود می تواند ضربات وارده را کاهش داده و از شکستگی احتمالی جلوگیری کند این متریال معمولا برای جلوگیری از ضربه وارده به اجناس و محصولات حساس خارجی وارداتی مانند کریستال ها، چینی ها و لوستر ها استفاده می شود. این متریال در واقع همان پلاستوفوم است که در قطعلا کوچک تایید شده و برای ضربه گیری اجناس مقدار زیادی از این حبه قند ها را درون کارتن دور تا دور محصول می ریزند با این کار می توان از سلامت محصول اطمینان حاصل کرد.
ادامه مطلب
یونولیت یا پلاستوفوم دانه ای یا گرانول یونولیت در پخت اول یونولیت ایجاد می شود. ماده اولیه یونولیت از ترکیب مونومرهای استایرن به دست می آید که به آن ها پلی استایرن گفته می شود. پلی استایرن در یک عمل پتروشیمی یک بار پخته می شود و در این عمل دانه های پلی استایرن از هم جدا هستند. برای تولید گرانول یونولیت ساخت یونولیت تا انتها ادامه پیدا نمی کند. و در همان شکل توپکی باقی می ماند. محصول حاصل از این فرآیند در تولید صندلی هپی چیر کاربرد دارد
ادامه مطلب
یونولیت یا پلاستوفوم قالبی یکی از انواع گسترده یونولیت می باشد که از تزریق دانه های یونولیت در قالب دو جداره از جنس آلومینیوم تولید می گردد. این دانه های یونولیت بعد از پخته شدن آماده می شوند تا در قالب های یونولیت ریخته و شکل بگیرند. بعد از اینکه دانه ها پلی استایرن به درون قالب ریخته شدند، با استفاده از حرارت حاصل از بخار آب منبسط شده و قالب را پر می کنند و در نهایت شکل قالب را به خود می گیرند. پلی استایرن در این مرحله حدود 40 برابر حجم اولیه خود می شود. این امر به دلیل این است که در سلول های پلی استایرن گاز پنتان وجود دارد، بعد زا اینکه در برار بخار آب حاضر می شوند گاز پنتان از آن ها خارج شده و جای آن را هوا پر می کند. می توان گفت یونولیتی که شما می بینید بعد از این مرحله 95 درصدش هوا و تنها 5 درصدش پلاستیک می باشد. این دلیل اصلی سبکی یونولیت ها می باشد.
ادامه مطلب