قیمت تیرچه سقفی امروز متأثر از نوسانات ارز است و تحولات اخیر که در نرخ انواع مصالح تأثیر داشته است در نرخ تیرچه سقفی نیز اثرگذار بوده است.
تیرچه سقفی در ساخت و سازهای امروزی بسیار کاربردی می باشد. این تیرچه ها به صورت پیش ساخته هستند و در جنس های مختلفی تولید می شوند. تیرچه سقفی های مورد استفاده در ساخت و سازهای قدیمی بیشتر از جنس چوب بودند اما امروزه از متریال باکیفیت تر و مقاوم تری برای ساخت تیرچه استفاده می شود.
کاربرد تیرچه سقفی در ساختمان چیست؟
قبل از بررسی قیمت تیرچه سقفی امروز با تیرچه سقفی و کاربردهای آن بیشتر آشنا می شویم. تیرچه سقفی در ساخت و سازها بسیار کاربردی می باشد. تیرچه ها باید وزن بار مرده و زنده ساختمان را متحمل شوند. تیرچه ها باید بار ساختمان را در طولانی مدت تحمل کنند و به همین دلیل کیفیت جنس آنها بسیار مهم است. تیرچه سقفی متشکل از آرماتور سقفی، آرماتور تقویتی، آرماتور بالایی و عرضی، آرماتور کمکی و بتن پاشنه می باشد.
بیشتر بخوانید
انواع تیرچه سقفی به کار رفته در ساختمان ها
تیرچه صنعتی، تیرچه سنتی، تیرچه پیش تنیده، تیرچه کرومیت و تیرچه با قالب سفالی از انواع تیرچه های بکار رفته در ساختمان ها می باشند. قیمت تیرچه سقفی امروز برای هر یک از انواع تیرچه ها متفاوت می باشد.
- تیرچه سقفی بتنی: این بتن متشکل از بتن و آرماتور است. در این تیرچه، بلوک ها مانند بلوک یونولیت سقفی در نقش قالب میان تیرچه ها به کار می روند و بتن پوشش مقطع T را ایجاد می کنند.
- تیرچه سقفی بتنی صنعتی: این تیرچه ها به تیرچه پیش ساخته خرپایی شناخته می شوند. این تیرچه ها متشکل از خرپای فولادی و پاشنه هستند. این تیرچه ها در دو نوع تیرچه با قالب ماندگار یا سفالی و تیرچه بدون قالب ماندگار وجود دارند.
- تیرچه بتنی پیش تنیده: این تیرچه ها دارای مقطع T شکل و مفتول های فولادی می باشند. این تیرچه ها به سبب فولاد از پیش تنیده شده دارای مقاومت بالایی هستند. این تیرچه ها بر اساس یک فناوری مدرن تولید می شوند. قیمت تیرچه سقفی امروز نشان می دهد که تیرچه بتنی پیش تنیده از گران ترین تیرچه ها است.
- تیرچه با قالب سفالی: این تیرچه ها با یک قالب سفالی برای بتن ریزی پیرامون میلگرد اصلی ساخته می شوند. نام دیگر این تیرچه ها، تیرچه فندوله دار می باشد.
- تیرچه کرومیت: تیرچهکرومیت یا تیرچه جان پناه به تیرچه سفالی و بتنی بسیار شبیه می باشد. اما در این تیرچه در بخش بال تحتانی، بتن و میلگرد به کار نرفته است و به جای آن از ورق فولادی استفاده شده است. به این ورق فولادی، کرومیت گفته می شود.
تجزیه و تحلیل ساختار سقف تیرچه بلوک با یونولیت
قبل از بررسی قیمت تیرچه سقفی امروز به بررسی ساختار سقف تیرچه بلوک متشکل از یونولیت می پردازیم. در سقف تیرچه بلوک دارای یونولیت از اجزای زیر استفاده می شود:
- تیرچه ها: تیرچه هایی که در این سقف به کار می روند عمدتاً تیرچه فلزی یا بتنی می باشد. این تیرچه ها به عنوان تیر فرعی عمل کرده و بار سقف را به تیرهای اصلی انتقال می دهند.
- بلوک یونولیتی: این بلوک ها در نقش قالب غیر سازه ای هستند. این بلوک ها می توانند جایگزین بسیار خوبی برای بلوک های سیمانی و سفالی باشند. وزن این بلوک ها سبک است. بارزترین خصوصیات این بلوک ها، عایق حرارتی و سرعت اجرای بالای آنها می باشد.
- میلگرد حرارتی و تقویتی: این بلوک ها به منظور پیشگیری از ترک خوردگی سطحی بتن سقف به کار می روند.
- بتن رویه یا درجا: پس از چیدن تیرچه و یونولیت، لایه ای از بتن بر روی سطح ریخته شده تا یک دال یکپارچه شکل بگیرد.
جهت خرید انواع یونولیت درز انقطاع کلیک کنید
مزایای سقف تیرچه بلوک چیست؟
با توجه به امتیازات و ضعف های سقف تیرچه بلوک درباره انتخاب آن برای اجرای سقف سازه موردنظر خود تصمیم گیری کنید. مواردی که باید درنظر داشته باشید تا این سقف را برای سازه خود انتخاب کنید، عبارتند از:
- مناسب بودن قیمت تیرچه سقفی امروز نسبت به مصالح دیگر
- سرعت نصب بالا به سبب پیش ساخته بودن
- کاهش لرزش سقف
- توانایی عایق کاری صوتی ساختمان
- مقاومت بسیار بالا در برابر نیروهای افقی مثل باد و زمین لرزه
- سهولت جابه جایی به سبب وزن کم
- بی نیازی به استفاده از نیروهای کار متخصص و خاص
عوامل مؤثر بر قیمت تیرچه سقفی امروز چیست؟
نرخ مصالح در زمان کنونی با نرخ مصالح در زمان گذشته تغییر زیادی کرده است. در واقع در زمان گذشته، عوامل کمتری بر نرخ مصالح ساختمانی تأثیر می گذاشتند اما امروزه عوامل بیشتری در تعیین قیمت ها اثرگذار هستند و وضعیت بازار به طور کلی تغییر کرده است.
انواع تیرچه در اندازه، مدل و سطح کیفیت گوناگون دارای نرخ متفاوتی هستند. مسلماً هر اندازه که تیرچه ها بزرگتر، باکیفیت تر و از جنس مقاوم تر باشند، قیمت بالاتری دارند. نوسانات قیمت موجب می شود که اعلام قیمت ثابت امکان پذیر نباشد. شما برای استعلام قیمت ها می توانید با کارشناسان فروش هر کارخانه ای تماس بگیرید. قیمت تیرچه سقفی امروز نشان می دهد که این مصالح همچنان از اقتصادی ترین روش های اجرای سقف می باشد.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت ها و محصولات با کارشناسان ما در ارتباط باشید
گام به گام مراحل اجرای تیرچه
- نخست آماده سازی و زیرسازی سطح صورت می گیرد.
- سپس تیرچه ها با رعایت فاصله استاندارد نصب می شود و تیرچه ها موقتاً به همدیگر متصل می شوند.
- بلوک ها میان تیرچه ها بدون شکاف قرار می گیرند. بلوک ها در پیرامون تیرها و بازشوها تنظیم می شوند.
- شمع ها و پایه های زیر سقف کار گذاشته می شوند. شمع گذاری زیر تیرچه ها در فاصله ایده آل باید صورت بگیرد. کل سقف پیش از بتن ریزی باید تراز شود.
- سپس باید میلگردهای افت و حرارت به شکل شبکه ای کار گذاشته شوند. قیمت تیرچه سقفی امروز با توجه به کیفیت متریال به کار رفته در آن متفاوت می باشد.
- سپس بتن ریزی سقف با روش مناسب انجام می شود.
- در نهایت عمل آوری بتن صورت می گیرد. بتن باید به مدت یک هفته آب پاشی شود و همچنین حدالامکان از نور آفتاب و باد شدید به دور باشد تا استحکام نسبی خود در روزهای اول را بدست بیاورد.