یونولیت از منبسط کردن دانه‌های پلی استایرن به دست می‌آید و به دلیل ویژگی‌های شگفت‌انگیزی مانند عایق حرارتی، برودتی و صوت و وزن پایین، کاربردهای فراوانی در زمینه‌های مختلف دارد. در این مقاله به برخی از کاربردهای یونولیت اشاره می‌کنیم.

کاربردهای یونولیت در ساختمان سازی

به دلیل وزن بسیار پایین یونولیت نسبت به مصالح ساختمانی، بیشترین مورد استفاده از آن در صنعت ساختمان‌سازی است. در مبحث کاربرد یونولیت در ساختمان سازی به بررسی این مطلب پرداختیم. از طرفی استفاده از یونولیت باعث کاهش چشم‌گیر مصرف بتن،‌ سیمان، تیرچه و… می‌شود. در نتیجه هزینه‌های ساختمان‌سازی تا حدود زیادی کاهش می‌یابد.

به علاوه، از انواع ورقه‌ای یونولیت در ساختمان‌سازی به عنوان عایق استفاده می‌شود. ورق‌ یونولیت به صورت گسترده در بین دیوارها و سقف ساختمان قرار داده می‌شود تا مانع هرگونه تبادل صوت، گرما یا سرما باشد.

کاربردهای یونولیت در بسته بندی

ضربه‌پذیری بالای یونولیت، منجر به مقاومت بسیار بالای آن می شود. بنابراین از یونولیت بسته بندی در بسته بندی لوازمی که نیاز به محافظت دارند، استفاده می‌شود. لوازم شکستنی، لوازم حساس به رطوبت و… در داخل فوم بسته‌بندی آسیبی نخواهند دید.

کاربرد به عنوان پر کننده

در گذشته پشت کابینت‌ها و لوازم آشپزخانه را با چوب پر می‌کردند تا آسیبی به وسایل نرسد. اما امروزه از یونولیت برای این امر استفاده می‌شود. یونولیت باعث ضربه‌گیری و عدم جذب رطوبت می‌شود. همچنین در ساختمان‌ها یا پل‌ها برای پر کردن شکاف یا فضای خالی، از یونولیت استفاده می‌شود.

استفاده از یونولیت به عنوان عایق

از بهترین کاربردهای یونولیت می‌توان به همین مورد اشاره کرد. در استدیوهای صدابرداری یا سایر اماکنی که آلودگی صوتی بالا دارند، از یونولیت به عنوان عایق صدا استفاده می‌شود. یونولیت در داخل در و دیوارهای محیط قرار داده می‌شود تا مانع از تبادل صوت باشد.

همچنین در سردخانه‌ها، یخدان یونولیتی و فوم گرمایش از کف از یونولیت به عنوان عایق حرارتی و برودتی استفاه می‌شود.

کاربرد یونولیت در ساخت ماکت

یونولیت به دلیل مقاومت بالا و شکل‌پذیری ساده، در ساخت ماکت، کاردستی، اسباب بازی، بیلبورد و تابلو اعلانات و تبلیغات شهری نیز کاربرد دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا پلاس ...