یونولیت ها ویژگی های بسیاری داشته و امروزه به عنوان جایگزین مصالح سیمانی سنگین شناخته می شوند. این محصولات از تکنولوژی جدیدی در ساخت تجهیزات شیمیایی و پتروشیمی بوده و به عنوان انقلابی در ساختمان سازی محسوب می شود. در ادامه همراه ما باشید تا در مورد کاربرد یونولیت کند سوز و بسوز صحبت نماییم.
تفاوت یونولیت کندسوز و بسوز
مهمترین تفاوت یونولیت کند سوز و بسوز در تکنولوژی ساخت آن ها بوده و از مواد اولیه متفاوتی ساخته می شود. یونولیت های کند سوز در برابر حرارت و آتش مقاومت بسیار بالایی داشته و یونولیت های بسوز یا یونولیت های معمولی از مقاومت کمتری در مقابل آتش سوزی و حرارت برخوردار هستند. در ادامه ویژگی های یونولیت کندسوز می توانیم به خاموش شدن یونولیت ها در زمان آتش سوزی اشاره نماییم.
یونولیت های کند سوز در صورتی که از منبع آتش سوزی دور باشند، با سرعت بالایی خاموش می شوند و از گسترش آتش سوزی جلوگیری می کنند. در حالی که یونولیت های معمولی به راحتی مشتعل شده و باعث افزایش آتش سوزی می شوند.
مقاومت یونولیت در برابر حرارت
عایق بندی ساختمان و جلوگیری از انتقال حرارت در طبقات، یکی از مباحث مهم در جلوگیری از اتلاف انرژی محسوب می شود. امروزه سقف آپارتمان ها را معمولا از یونولیت می سازند که مقاومت بالایی در برابر انتقال حرارت داشته باشد. همچنین در زمان آتش سوزی از انتقال آتش و گرمای شدید جلوگیری می کند. یونولیت های سقفی جزء محصولات پر مصرف در صنایع ساختمانی محسوب می شود.
اشتعال یونولیت
در زمان خرید یونولیت باید موارد مختلفی مانند چگالی، اندازه و کاربرد یونولیت را مد نظر داشته باشید. اشتعال پذیری یکی از مهم ترین موارد در زمان خرید یونولیت است که معمولاً یونولیت ها به دو نوع یونولیت کند سوز و بسوز تقسیم می شوند. نوع یونولیت در ایمنی ساختمان ها اهمیت بالایی داشته و بهتر است از یونولیت های کند سوز استفاده شود. درنتیجه در زمان آتش سوزی یا موارد این چنینی از خطرات جانی جلوگیری نمایید.
بهترین نوع یونولیت سقفی
به طور معمول یونولیت های نسوز را از ماده اولیه به نام پلی استایرن می سازند که دارای وزن سبک و کاربرد بسیاری است. این نوع یونولیت ها خاصیت کند سوزی داشته و به آسانی در مقابل آتش و حرارت مشتعل نمی شوند. اگر توجهی به موارد ایمنی ساخت و ساز داشته باشید، استفاده از یونولیت کند سوز و بسوز یکی از مهم ترین موارد در ساخت منازل و آپارتمان ها محسوب می شود.
با توجه به افزایش جمعیت شهرنشینی و ساخت برج ها و مجتمع ها افزایش ایمنی ساختمان ها اهمیت بسیار بالایی دارد. در زمان آتش سوزی با کمترین هزینه، حادثه به وجود آمده را خاموش نمایید.
حداکثر مقاومت یونولیت در مقابل آتش و حرارت
همانطور که گفتیم یونولیت نسوز نبوده اما کندسوز است. یونولیت در برابر حرارت و بخشی از آتش مقاوم می باشد. این محصولات تا دمای ۳۶۰ درجه سانتیگراد شعله ور نشده و آتش نمی گیرد . در نتیجه در مقابل وزش باد و افزایش حرارت و دمای محیط نیز مقاومت بالایی دارد.
در نظر داشته باشید پس از تولید یونولیت ها، محصول نهایی توسط تجهیزات مختلفی در کارخانه ها بررسی و تست می شود که مقاومت نهایی یونولیت ها ارزیابی شود. در ساختمان سازی برای مقاومت بیشتر یونولیت ها از مقداری گچ استفاده می شود که مقاومت یونولیت را در برابر آتش و حرارت به طور محسوسی افزایش می دهند.
سایر کاربرد های یونولیت
کاربرد یونولیت ها تنها در در کارگاه های صنعتی و ساختمان سازی نبود و می توان فوم های نسوز یونولیت در ساخت تابلو های تبلیغاتی نیز مورد استفاده قرار داد. از یونولیت های نسوز برای ماکت سازی نیز استفاده می کنند که در صنعت معماری و کاردستی های مدارس کاربرد دارد. برای جابجایی اجسام مختلف لوازم خانگی و برای عدم ورود ضربه به لوازم خانگی از یونولیت استفاده می شود.
در صنعت سردخانه ها و یخچال های بزرگ نیز از یونولیت استفاده می کنند. یونولیت ها کاربرد های بسیاری داشته و به مواردی که اشاره کردیم، ختم نمی شود. به طور کلی یونولیت ها باعث آسان تر شدن فعالیت های مختلف نظیر جابجایی، طراحی، رسم و ساختمان سازی شده است.
اگر قصد خرید و سفارش یونولیت کند سوز و بسوز را دارید با شرکت ایران یونولیت در ارتباط باشید.